fbpx
Bucătării insulă şi bucătării tip peninsulă

Bucătării insulă şi bucătării tip peninsulă

Eşti pe punctul de a-ţi realiza o bucătărie pe comandă, dar nu te-ai hotărât încă ce tipologie se potriveşte cel mai bine spaţiului tău? Ai văzut cu siguranţă bucătării tip insulă sau tip peninsulă care ţi-au plăcut, dar hai să vedem care sunt caracteristicile acestora şi care tipologie se potriveşte cel mai bine la tine în casă.

Bucătăria tip insulă

Am visat cu toţii măcar o dată să avem o astfel de bucătărie, frumos aranjată, cu o masă mare în mijloc, cu toate utilităţile de jur împrejur, cu loc de luat masa…mmm, sună minunat. Realitatea este însă că acest tip de bucătărie nu se potriveşte oriunde. Cuvântul de ordine este SPAŢIUL. Pentru o astfel de bucătărie ai nevoie de spaţiu, astfel încât locul să nu fie foarte încărcat şi să ai suficientă libertate să te poţi desfăşura. Prin urmare, dacă iei în considerare o bucătărie – insulă, primul lucru la care trebuie să te gândeşti este ca spaţiul să fie suficient de generos.
Bucătăriile de tip insulă au un pilon central – masa – care poate fi folosită atât că spaţiu de lucru, cât şi că zonă de luat masa. Există variante în care masa din centru este folosită strict că zonă de lucru şi are cuptor încorporat, sau variante în care masa este fixă şi are în partea de jos extra-zone de depozitare.
Acest tip de bucătărie este deci foarte versatilă şi poate fi o bună variantă pentru persoanele pasionate de gătit, care au nevoie de spaţiu în care să se desfăşoare. De asemenea, este o opţiune excelentă pentru familiile numeroase sau pentru cei care iubesc să gătească pentru prieteni.

Bucătăria tip peninsulă

Atunci când spaţiul nu este suficient de generos, o soluţie practică şi creativă este bucătăria tip peninsulă. Spre deosebire de cea tip insulă, vei avea loc de mişcare doar pe 3 laturi ale mesei, una fiind lipită de un perete. Însă, este o variantă excelentă în care câştigi spaţiu în bucătăria ta. Un sfat pe care îl dăm clienţilor noştri atunci când optează pentru o astfel de bucătărie, este ca pe peretele-suport să nu avem nici un spaţiu de depozitare, nici un corp suspendat, pentru a elibera câmpul vizual şi pentru a nu îngrămădi şi aglomera acea zonă.

Acestea ar fi, în mare caracteristicile celor două tipologii de bucătării – insulă şi peninsulă. Însă, fiind că vorbim de mobilier de bucătărie pe comandă, fiecare proiect este realizat în funcţie de spaţiul avut la dispoziţie, de preferinţele clienţilor noştri, de nevoile pe care le au. Iar după ce stabilim aceste aspecte funcţionale, dăm frâu liber creativităţii iar rezultatul constă în bucătării cu personalitate şi clienţi fericiţi!

Back To Top