fbpx
skip to Main Content
Cât Mă Costă O Bucătărie La Fel Ca Aceasta?

Cât mă costă o bucătărie la fel ca aceasta?

Primim de multe ori această intrebare, iar de fiecare dată răspunsul nostru este că… nu știm cât costă o bucătărie la fel. Fiind vorba despre mobilier pe comandă, despre mobilier personalizat, sunt atâtea elemente care pot influența costul final încât prețul pe care un client l-a plătit pentru bucătăria sa, nu va fi același pentru o a doua bucătărie. Iar a doua bucătărie nu va fi la fel cu cea deja existentă.

Elementele care pot diferi sunt multiple:

1) Dimensiunile încăperii și ale bucătăriei
2) Materialele folosite: MDF vopsit, furniruit
3) Finisajele alese – mat, lucios, extra-lucios, sau chiar aspect antichizat
4) Accesoriile alese – de la balamale, sertare, glisiere, sisteme de deschidere si altele
5) Tipuri de manere: aparente, frezate, gola, etc
6) Fronturi cu frezari, cu cercevea, fronturi simple, etc
7) Bucătărie cu plintă sau fără.
8) Bucătărie cu cornișă sau fără
9) Interiorul bucătăriei – din ce material sunt făcute rafturile și ce adâncime au
10) Blaturi: din lemn masiv, corian, HPL, etc

Acestea sunt în mare câteva elemente care pot influența costul final al bucătăriei tale. Iar la acestea se adaugă situații speciale, solicitări și provocări pe care specialiștii noștri le-au rezolvă cu creativitate și inventivitate.

Iată mai jos două astfel de exemple.

1) Bucătăria Sunny – la o primă vedere este o bucătărie cu fronturi de MDF vopsite alb, cu frezări clasice, blat termorezistent și o insulă în care am creat spații speciale pentru depozitatea sticlelor de vin. Însă, dacă privești cu un pic mai multă atenție, vei observa că nivelul blatului este mai înalt, iar corpurile atașate sunt de asemenea la un nivel ușor mai ridicat. Acest lucru se datorează unui aspect simplu, dar extrem de important – posesorii acestei bucătării sunt înalți.  Prin urmare cel puțin zona de lucru și cea a chiuvetei a trebuit să fie înălțată, pentru a nu crea dureri de spate celor care gătesc în acestă bucătărie.

2) Bucătăria Spring – o bucătărie elegantă, modernă și foarte fresh datorită culorilor alese, dar care a dat un pic bătăi de cap proiectanților noștri. Și nu masa extensibiliă a fost provocarea, ci un geam (!) care acum se află încastrat în corpurile de baza (inferioare) ale bucătăriei, unde am creat un mic spațiu de depozitare. Geamul exista deja acolo, iar noi am construit bucătăria ținând cont de prezența acestuia. Soluția tehnică nu a fost deloc ușoară, dar rezultatele sunt cele care contează.

Exemplele pot continua, pentru ca de aceea discutam de un mobilier personalizat: fiecare caz a fost unic, aparte.

Am scris acest articol tocmai pentru a explica un pic mai pe larg de ce, dacă ești interesat de o bucătărie pe comandă, cel mai bine este să programăm o vizită în showroom. Acolo vom detalia toate aspectele convenționale sau mai puțin convenționale ale spațiului pe care urmează să îl mobilezi. Iar dacă ți-a plăcut una dintre bucătăriile deja realizate de noi, acela poate fi un punct de reper și o sursă de inspirație. Însă, îți garantăm că bucătăria ta pe comandă nu va fi identică și nici nu va avea același cost.

Hai în showroom!

Back To Top