skip to Main Content
Interviu Cu Colega Noastră, Florentina – Furniture Designer & Sales Consultant

Interviu cu colega noastră, Florentina – Furniture Designer & Sales Consultant

În fiecare zi colegele noastre se întâlnesc si discută cu voi, cei interesați de realizarea unui proiect de mobilier pe comandă. Le-am prins și noi într-un moment mai liber și le-am luat la întrebări ale căror răspunsuri sperăm să vă ajute și pe voi în egală măsură, dar să vă și destindă.

1) De obicei, primul contact cu un potenţial client se stabileşte la telefon. Care sunt cele mai frecvente 3 întrebări pe care le primeşti înainte de a te întâlni efectiv cu clienţii în showroom şi care sunt răspunsurile pe care le oferi (pe scurt)?
Cele mai frecvente întrebări sunt legate de preţuri şi de timpul de execuţie. Fiecare discuţie este personalizată, evident, dar dacă tot vorbim despre întrebări şi răspunsuri, avem pe site o secţiune dedicată celor mai frecvente întrebări şi cu siguranţă cei care vor citi acest interviu le vor găsi utile: http://www.fronte.ro/intrebari-frecvente/

2) Cel mai bun sfat pe care un potenţial client îl poate primi de la tine, înainte de a veni efectiv în showroom.
ÎI sfătuiesc să facă un mic research, să se gândească la ce îşi doreste, să caute inspiraţie în reviste sau în mediul online. Apoi să vină la showroom. Schiţa viitorului proiect se va concretiza în urma discuţiei cu clientul. Cu cât mai multe detalii, cu atât mai bine.

3) Clientul a venit în showroom. Explică pe scurt procesul de lucru – care sunt paşii prin care fiecare client va trece când vine vorba despre realizarea unui proiect de mobilă pe comandă?
Vorbim despre mobilier pe comandă, personalizat. Prin urmare, în showroom este important să discutăm cu potenţialul client, în detaliu, despre proiectul său. Întotdeauna îl îndemn să-mi povestească ce anume îi place. Ce stil, ce culori, ce texturi. Mă ajută în a face o propunere cât mai aproape de dorinţele lui. Ulterior, pe baza schiţei se va face un cost estimate al proiectului. Dacă acesta este aprobat, ne apucăm de treaba. Pe site există o explicaţie succintă şi foarte clară a paşilor de lucru, aşa că nu ar strica nimănui să îşi arunce o privire peste ea înainte de a veni în showroom: http://www.fronte.ro/proces-de-lucru/

4) HELP! Ajută-ne cu un răspuns la această solicitare: „Vreau şi eu o bucătărie la fel ca această (oricare dintre cele realizate de Fronte). Cât mă costă?”
Nu există un preţ standard. Vorbim despre bucătării pe comandă, realizate pe măsura nevoilor şi preferinţelor fiecărui client în parte. Nu există bucătării identice, pentru că în primul rând încăperea ce urmează a fi mobilată este diferită în fiecare casă. Apoi, clientul poate alege materiale diferite, accesorii diferite – iar acest lucru influenţează costul. Mereu le spun tuturor că bucătăriile pot arăta la fel când le priveşti, dar când începi să te uiţi cu atenţie la detalii vei înţelege că există diferenţe. Prin urmare, recomand fiecărui client în parte să vină în showroom, să discutăm şi apoi să oferim un cost relevant.

5) Care este primul cuvânt care îţi vine în minte când zic „mobilier pe comandă Fronte Design”?
Deschidere. Către client, către nou, către design, către frumos.

6) Funcționalitate sau design?
Clar, ambele. Design fără funcţionalitate ar însemna mobilier inutil. Funcţionalitate fără design ar însemna mobilier banal. Cum aş putea să aleg?

7) Care este cea mai funny întrebare pe care ai primit-o de la un client?
Dacă îi încape și soacra în dressing. 😀

8) Care este proiectul tău preferat din portofoliul Fronte şi de ce? Ce ţi-a plăcut cel mai mult la acel proiect?
Bucătăria Elements îmi place foarte tare. Şi îmi place cu atât mai mult cu cât designul său este realizat 100% de colegul nostru Cornel. Întreaga poveste o puteţi citi pe blog, aici.

9) Împărtăşeşte cu noi cu sursă de inspiraţie pe care ai recomanda-o oricui îşi doreşte să îşi realizeze un mobilier pe comandă sau pur şi simplu este interesat de acest domeniu (un site, o pagină de facebook, o revistă etc).
Pinterest, clar. Majoritatea clienţilor vin cu poze de pe Pinterest. Mie-mi place Maisons du Monde, sunt la zi cu toate produsele. Ocazie cu care vă reamintesc că şi noi avem cont de Pinterest, aşa că daţi un follow aici pentru inspiraţie şi pentru proiecte drăguţe.

10) Împărtăşeşte cu noi un sfat general valabil pentru toți cei care își propun realizarea unui proiect de mobilier pe comandă.
ÎI încurajez să ne ofere detalii, multe detalii despre casa pe care o visează, sau bucătăria, sau dormitorul, sau livingul dorit. Comunicând, proiectele ies aşa cum şi le doresc.

Back To Top