fbpx
Cum să ai grijă de blatul bucătăriei tale - Sfaturi

Cum să ai grijă de blatul bucătăriei tale

Noua ta bucătărie este gata și este exact așa cum ți-ai imaginat-o: culorile perfecte, spații ingenioase de depozitare pe măsura nevoilor tale, loc mai mult pentru tine și familia ta.

Acum, întrebarea pe care cu siguranță ți-o vei pune este cum să păstrezi această bucătărie impecabilă, ca nouă, pentru cât mai mult timp? Pentru a-ți veni în ajutor, am creat o listă de instrucțiuni pe care îți recomandăm să le respecți de fiecare dată când ești în bucătărie și vei vedea că peste ani ne vei mulțumi.

În acest articol vom vorbi despre întreținerea blatului de bucătărie, iar în articolele viitoare despre întreținerea suprafețelor de lemn sau furniruite sau a suprafețelor de lemn vopsite.

Iată ce îți recomandăm să faci pentru îngrijirea corespunzătoare a blatului de bucătărie:

  • Blaturile pot fi curăţate cu soluţii obişnuite de curăţare a suprafeţelor, de preferat diluate, însă fără agenţi abrazivi. Pentru curăţare se va folosi o cârpă sau un burete moale, neabraziv, astfel încât să se evite micile zgărieturi care, în timp, pot evolua și strica suprafața blatului.
  • Agenţii duri de curăţare, cum ar fi soluţiile anti-calcar se vor şterge cât de urgent posibil de pe blaturi.
  • Blaturile din Corian sau Hanex sunt făcute din materiale neporoase, astfel că apa nu se poate infiltra. Însă, chiar şi aşa e de preferat ca apa să nu stagneze pe suprafeţe. Șterge cât poți de repede apa de pe blatul tău de bucătărie și păstrează suprafața uscată.

Iată ce îți recomandăm să NU faci dacă vrei ca blatul de bucătărie să reziste cât mai mult în timp:

  • Blaturile nu se vor folosi ca suprafaţă pentru tăiat cu cuţite sau alte elemente similare (se vor folosi tocătoare din lemn, plastic, granit etc).
  • Nu se vor deplasa/ freca obiecte pe suprafaţa blatului ce pot provoca zgârieturi.
  • Nu se vor aşeza tigăi, oale, cafetiere sau alte obiecte firbinti pe blat. Pentru asta se vor folosi suporţi speciali pentru vasele de gătit.
  • Nu permite apei sau oricăror alte lichide să rămână prea mult timp pe blaturi; şterge orice urmă de umezeală cât de repede. În mod special nu este indicat ca apa să se acumuleze şi să persiste în jurul chiuvetelor, plitelor, în îmbinările blaturilor sau între blat şi perete. Infiltrarea lichidelor poate cauza daune iremediabile.
  • Nu permite suprafeţelor să fie expuse la surse de căldură intensă, deoarece materialele îşi pot schimba culoarea sau chiar forma.
  • Niciodată nu folosi aparate de curăţat cu aburi pentru a îndepărta murdăria de pe blatul de bucătărie.

Ține cont de aceste reguli simple pentru că în timp vei vedea cum gesturile mici vor avea efecte mari!

Back To Top